Terapiridning

Terapiridning  er en aktiv behandlingsmåte  for  mennesker med fysiske eller psykiske  utfordringer.  Gjennom å ri  trener man muskelstyrke og koordinasjon, fleksibilitet, holdning og balanse. Hestens 3 dimensjonale bevegelser stimulerer gangmønsteret hos pasienter med nevrologiske lidelser. Etter langvarige sykdomsperioder og passivitet kan ridning være en effektiv måte å komme i gang med trening.

Stell og samvær med hest bedrer evnen til å kommunisere, stimulerer sosiale ferdigheter og evnen til å planlegge. Det å mestre en hest øker selvfølelsen. Man lærer både  å samarbeide og   å arbeide i selvstendig.

 

Gjeterud Gård startet tilbudet med terapiridning høsten 2008.  Vårt mål er å være en arena hvor våre brukere kan nå sine individuelle mål i hyggelige og trygge omgivelser.  I tillegg til godkjent ridefysioterapeut deltar mange frivillige hjelpere på timene. Våre hester er spesielt trent for denne viktige oppgaven.

 

Hvem kan ri hos oss?

Alle mennesker som kan bruke ridning som en trening i stedet for eller i tillegg til vanlig fysioterapi kan ri hos oss.

Dersom helsetjenesteforvaltningen (HELFO) skal gi bidrag til ridningen trenger man en godt begrunnet henvisning fra lege.

 

Med godkjent henvisning er egenbetalingen pr time er for tiden på kr 150,- hos oss.

Vi deler inn året i 6 terminer og man må melde seg på og betale for en hel termin av gangen.

Dersom man ikke har egen bil eller av helsemessige grunner ikke kan ta rutegående transport , kan man få dekket reise i drosje som en bidragsreise. Vi kan utstede rekvisisjon til dette.  Drosje kan bestilles på vanlig måte og det er ingen egenandel på disse reisene.

 

Frivillige

På Gjeterud baserer vi oss på frivillige medhjelpere ved terapiridningen. Enten du har erfaring med hest fra før eller har lyst til å lære, er du velkommen til å bli med oss. Alle får full opplæring. Her får du være med i et felleskap hvor du får muligheten til å være en viktig medhjelper for andre. Som frivillig får man en ridetime hver måned og mulighet til å være hestepasser eller fôrrytter.forryttere

"Vi hjelper til fordi det er hyggelig å hjelpe andre, og fordi det er gøy"

Tuva- frivillig hjelper og forrytter på Gjeterud og Marte- frivillig hjelper på Gjeterud.

 

"Å få være med å se fremgang hos elevene her på Gjeterud, er en stor opplevelse. Jeg hadde selv ingen erfaring med hest før jeg kom hit til gården som frivillig. Allerede etter noen få ganger ble jeg med på å stelle hester og assistere ved terapiridning. Sist, men ikke minst har jeg fått prøve å ri selv!"

Hege - frivillig hjelper på Gjeterud.

Vil du være med på laget?

Ta kontakt med Kjersti på 950 45458.

 

 

Terapihester

 

 

Adalco van het Goorhof

Adde er en belgisk rideponni født i 1996. Da han var seks år kjøpte Tiril han og hadde han som sprangponni til hun ble for gammel. Han endte etter hvert opp hos familien Nestor som eier han nå. Datteren Sandra har vokst fra gull-gutten, og har valgt å låne han bort til Gjeterud hvor han er med på laget som terapiponni. Adde er en stor personlighet og han er veldig glad i mat.

 

 

 

Gjafár frá Nupi

Gjafár er en søt islandshest født i 2003. Gjafár brukes i terapiridningen hvor han er veldig snill og lydhør. Han er også flink til å hoppe hinder og har startet LA sprang.

 

 

 

Silje og Rosalita

 

 

 

Liverudtangens Rosalita

Lisa er en dartmoorponni født i 2005 på 120cm Hun er veldig søt og glad i å bli brukt. Hun vil helst være med der det skjer! Rosalita hopper veldig fint, og har vært ute og startet LA sprang.

 

 

 

Macy

 

Macy

Macy er en sprek kategori 2 ponni født i 1998. Hun liker godt å hoppe og har fine resultater i LB sprang og LC dressur.

 

 

 

 

 

Max og Per

 

 

Maxwell

Max er en DV-vallak født i 2000. Han er har vært dressurhest på heltid frem til han kom til oss. Det har vist seg at det ikke bare er dressur som er Max's talent, for han hopper også veldig godt. Max er en veldig snill hest og han liker å lære bort alt han kan.

 

 

 

 

 

 

Monty

 

 

Montgomery

Monty er en søt fullblodsvallak som trives veldig godt som terapihest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iselin og Pica

 

Roosgårdens Chico

Chico er en dansk ponni født i 2006. Han er en veldig positiv og snill ponni og gjør alltid så godt han kan. Chico har startet LA dressur og MB sprang.

 

 

 

 

 

 

Stansfield

Stansfield er en velmerittert spranghoppe med blant annet flere plasseringer i junior NM e.Goodtimes x Germus R. Hun fikk i 2019 sitt første føll e. Tobajo Picez, Gjeteruds Picadilly. Hun trives godt i rollen som terapi- og lærehest.

 

 

 

 

Ronja

 

Ørnsholts Ronja

Ronja er en dansk hoppe født i 2011 e. Hoelgaard's Sambucca x Rams Jr. Vi importerte henne høsten 2018. Hun er under utdanning og trives godt med oppgavene sine.